Den Haag finish Volvo Ocean Race 2017/18!

17 februari 2016

Volvo-Ocean-Race-51

In 2015 was Den Haag nog het toneel van de uiterst succesvolle pit-stop. In 2017 zal de Hofstad dienen als finish van de Volvo Ocean Race 2017 – 18. Voorafgaand aan de Nederlandse finish in Juni 2018 zal de vloot het Zweedse Göteborg aandoen voor de midzomer stopover. Vanuit Göteborg, thuishaven van Volvo, start de cruciale slotetappe richting Nederland, zo maakte COO Tom Touber op woensdag 23 maart bekend in het Haagse Zuiderstrand Theater.

“Vandaag is een grote dag voor de zeilsport in het algemeen, maar nog meer voor Nederland. Het is geweldig dat de finale van de 2017-18 race plaats zal vinden in de stad die mij zo na aan het hart ligt en met zo’n rijk verleden in oceaanzeilen”, aldus Touber.

“Den Haag verdient deze eer: de pit-stop in juni 2015 was één van de hoogtepunten van de afgelopen race. De toestroom van fans was gigantisch, plus veel media-aandacht en een lange lijst van VIP-gasten. Ik leg binnenkort na bijna vijfenhalf jaar mijn functie neer om me te richten op nieuwe, spannende uitdagingen. Maar de verkiezing van Den Haag tot finaleplaats voelt als de kroon op mijn werk voor de Volvo Ocean Race. Ik zie uit naar een waar spektakel in Scheveningen. Dat wordt het feest van mijn leven.”

Voor, tijdens en na de Volvo Ocean Race bieden wij diverse arrangementen aan. Voor informatie kunt u ons mailen team@vo70sailing.nl of telefonisch 023-2014080

Terug